Реалії сучасного життя такі, що часу для приготування повноцінного обіду чи вечері не завжди достатньо. Щоб раціон не складався виключно з їжі швидкого приготування або страв із доставки, рекомендується користуватися деякими хитрощами, які дозволять суттєво скоротити час приготування.


Додайте до раціону більше овочів

Овочі – це не тільки смачно та корисно, а ще й швидко. Приготування салату займає буквально кілька хвилин, і цю страву можна розцінювати як повноцінний гарнір до риби чи м’яса. За бажання шматочки овочів можна трохи розігріти на сковороді, приготувавши таким чином теплий гарнір. На пізню вечерю можна приготувати салат з авокадо, сиру та варених яєць, заправивши його будь-якою олією.

Правильний вибір м’яса

Купуючи м’ясо, вибирайте шматки без кістки – вони готуються в рази швидше. Якщо є звичка закуповувати продукти про запас, перед заморозкою відразу ж робіть заготовки для майбутніх стейків, відбивних і так далі. У майбутньому це допоможе значно економити час, оскільки буде достатньо розморозити та швидко приготувати.

М’ясні страви «звучать» повноцінніше, якщо їх доповнювати соусом. На полицях магазинів досить якісних та смачних заправок, тому не відмовляйтеся від задоволення користуватися благами сучасної харчової промисловості. Тому якщо часто відчуваєте дефіцит часу на готування, дізнайтеся заздалегідь, де купити соус Руна вигідно та з доставкою додому.

Додайте у воду сіль

Вода із сіллю закипає швидше, таким чином трохи скорочується час приготування крупи або овочів, які відварюватимете. Ставлячи каструлю на вогонь, не забудьте накрити її кришкою це прискорить процес закипання води.

Гострі ножі

Нарізка займає чимало часу. Різати тупим ножем не тільки довго і незручно, але й небезпечно, оскільки є ризик травми. Тому завжди слідкуйте, щоб ножі були гострими.

Робіть заготовки

Частину вихідного дня можна присвятити приготуванню заготовок, які полегшать приготування обідів та вечерь у робочі дні. Що можна зробити заздалегідь:

  1. відварити яйця, які стануть у пригоді для приготування салатів і сендвічів;
  2. обробити рибу на порційні шматки, заморозити;
  3. приготувати насичений бульйон, який стане основою супів та соусів. Бульйон можна зберігати у холодильнику або заморожувати;
  4. нарізати овочі для засмажок, рагу та інших страв, розфасувати по герметичних пакетах.

Заготівлі зручно зберігати у спеціальних харчових контейнерах чи вакуумних пакетах. Купити всі необхідні аксесуари для кухні можна в маркеті корисних штук MAUDAU.

Не забувайте про прибирання

У процесі приготування зазвичай у мийці збирається багато посуду. Тому раціональніше відразу ж промивати ніж або дошку, якими вже не користуватиметься. Харчові відходи відправляйте у відро і витирайте робочу поверхню. Таким чином після завершення приготування на кухні буде чисто і охайно.

5/5 - (1 vote)